sreda, 06. julij 2016

Goran Vojnović - kandidat za Vročo listo 2016

Roman Gorana Vojnovića, Jugoslavija, moja dežela, se je uvrstil med kandidate za Hotlist 2016.

Kako je do tega prišlo in kaj to pomeni?


Klaus Detlef Olof je roman prevedel v nemški jezik. Neodvisna založba Folio Verlag je roman - zdaj z naslovom Vaters Land, izdala.
Ker so knjige, ki izidejo pri majhnih in neodvisnih založbah pogosto spregledane, je pred leti skupina založb iz Nemčije, Avstrije in Švice, uvedla Vročo listo. Neodvisne založbe v nemško govorečih državah, ki so se pridružile projektu, vsako leto kandidirajo eno izmed svojih knjig. Med njimi posebna strokovna komisija izbere 30 najboljših. Lahko so pesniške zbirke, romani, zbirke kratkih zgodb ali strokovne knjige. Pomembna je samo kvaliteta. To so kandidati za Hotlist.

Med letošnjimi tridesetimi najboljšimi knjigami izdanimi pri neodvisnih založbah je tudi roman Gorana Vojnovića, Vaters Land. Skupaj z ostalimi 29-imi kandidati je bil izbran izmed 158 nominirancev.

Zgodbe seveda še ni konec in na tem mestu v igro lahko vstopite tudi vi, dragi bralci in bralke.
Do 21. avgusta poteka internetno glasovanje, v katerem lahko podprete enega izmed kandidatov. Trije kandidati, ki bodo dobili največ glasov bralcev, bodo uvrščeni na Hotlist 2016. Ostalih sedem bo izbrala strokovna komisija.
Vroča deseterica leta 2016 bo znana 1. septembra. Srečni uvrščenci bodo 21. oktobra povabljeni v Frankfurter Literaturhaus, kjer bo Party der Independents, - delile pa se bodo tudi denarne nagrade. Knjige, ki so uvrščene na Hotlist, dosežejo večjo pozornost tako med bralci kot tudi kupci knjig.

Vabljeni, da glasujeta za slovenskega kandidata in mu tako pomagate k večji prepoznavnosti na nemškem knjižnem trgu!


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentarji so zaželeni:) in nemoderirani. Lahko so tudi anonimni;)